Category : Uncategorized

Deze zomer is een selectie van mijn werk te zien en te koop bij designwinkel Nieuwe Oost in Utrecht. De deuren van Nieuwe Oost aan de Burgemeester Reigerstraat zijn geopend voor iedereen die op zoek is naar eigenzinnig design en prikkelende interieurontwerpen. Nieuwe Oost biedt daarnaast een podium aan lokaal en regionaal designertalent. Het doel is de zichtbaarheid van Utrechtse productontwerpers te vergroten. Een mooie plek om ook offline mijn werk te kunnen bekijken en aan te schaffen.


ART PRINT WIELERPLOEG VAN HET JAAR

Category : Uncategorized

Richard Plugge ontving namens Team Jumbo Visma bij het Wielergala de prijs voor de beste Wielerploeg van het jaar 2023. Op uitnodiging van Club 48 mocht ik de daarbij behorende trofee ontwerpen. Een speciale art print waarin ik alle 69 overwinningen die de mannenploeg in het bijzondere en ongelooflijk succesvolle jaar heeft behaald heb verwerkt. De renner snelt in het geel, roze en rood van de grote ronden door het beeld en is samengesteld uit het jaartal 2023. De prijs krijgt een mooie plek in het High Performance Center van Jumbo Visma in Den Bosch. Dank Club 48 voor de eervolle opdracht!


POSTER EN SOCIALS VOOR WIELERBOEKENBAL

Category : Uncategorized

In Parijs is nog Ver in Doetinchem vond op vrijdag 17 november het eerste Wielerboekenbal plaats. Met mooie verhalen van schrijvers Nando Boers en Dirk Jan Roeleven. En verder een korte documentaire, een boekenveiling, een quiz en muziek. Voor dit evenement maakte ik een poster en socialszoals deze animatie waarin het Wielerboekenbal werd aangekondigd.


COVER VOOR NIEUWE ROMAN VAN GIO LIPPENS

Category : Uncategorized

Cover Niet meer aan denken

Een ontroerende roman over de blinde liefde van een vader voor zijn dochter

Niet meer aan denken is een roman over tekortschieten, vluchtgedrag, verwerken en verzoenen. Tegen een decor van Limburgse heuvels, de Eifel en de Ardennen komen een vader en zijn dochter dichter tot elkaar, na een jarenlange, oorverdovende stilte.

Op een dag krijgt Thomas’ zoon Jasper een zwaar ongeluk. Een val met de racefiets waarbij ook dochter Evy en Thomas zelf betrokken zijn. De ware toedracht komt nooit aan het licht. Thomas kan niet leven met de gevolgen en verlaat vrouw en kinderen. Jaren later neemt Evy contact met hem op. Ze dringt aan op een ontmoeting, wil hem confronteren met de keuzes die hij heeft gemaakt en vraagt hem te praten over de gebeurtenissen die ze al die tijd hebben verzwegen. Wat begint als een ongemakkelijk gesprek ontwikkelt zich tot een roadtrip op de fiets waarin vader en dochter het pijnlijke verleden onder ogen komen.

Voor Gio maakte ik het ontwerp van de cover waarin de herinnering aan het ongeval in de duistere sfeer van het ‘schuldige’ heuvelland zijn verbeeld.

Het boek ligt vanaf 16 februari 2023 in de (web)winkels.

Marianne Vos over Niet meer aan denken:
‘Een aangrijpend en tragisch familieverhaal.’


EERBETOON AAN HENNIE KUIPER

Category : Uncategorized

Op 19 december 2022 vond tijdens het Wielergala in Den Bosch de uitreiking plaats van de verkiezing van de beste wielrenners van het jaar. Daarnaast werd Hennie Kuiper benoemd tot erelid van de vereniging van oud-wielrenners Club 48. In opdracht van het bestuur van Club 48 is door Menno Anker (GrandDépArt.eu) een speciale art print ontworpen om de bijzondere carrière van Hennie te verbeelden. In het ontwerp zijn alle successen van Kuiper in een ‘hoogteprofiel’ vermeld en vormen symbolen voor die hoogtepunten tezamen de kaart van Nederland. 

De symbolen van deze wedstrijden zoals de nationale truien, vlaggen en andere kenmerkende vormen bovendien samen de landkaart van Nederland.

Hiermee is op kleurrijke wijze het grote belang van Hennie Kuiper voor Nederland als bevlogen wielrenner, als wilskrachtig en aimabel ambassadeur voor de wielersport (in zijn rol als ploegleider, bondscoach, coach voor Alpe d’ Huzes deelnemers, gastheer en inspirator tot actief en betrokken lid van Club 48) in beeld gebracht. 

Chronologisch zien we als een soort legenda van de grote afbeelding de belangrijkste successen van 1972-1985. Zoals het winnen van de gouden medaille bij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in 1972, de verschillende nationale titels, etappes in de Ronde van Zwitserland,

Ronde vanSpanje enRonde vanFrankrijk en ereplaatsen en eindoverwinningen in de Ronde van Frankrijk en Ronde van Zwitserland. Natuurlijk ontbreken de winst in de klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, Ronde van Lombardije, Parijs – Roubaix en Milaan – San Remo en het WK Wielrennen in 1975 niet.

Het kunstwerk is eenmalig in 13 kleuren als giclee geprint op 300 grams Hahnemuhle Photorag smooth 100% katoen.

© Menno Anker / GrandDépArt.eu


WIELERVERHAAL: ‘DANSEN OP EEN HETE VULKAAN’

Category : CLASSIC CLIMBING

Onlangs was ik te gast bij Wielerpodcast Wat Als?! Daar vertelde ik in de serie Wielerverhalen over een van de vele beklimmingen die inspiratie gaf voor de ontwerpen van m’n art-prints. Ik koos voor de beklimming van de Mount Hood in Portland (Oregon). Een  lange beklimming langs eindeloze wegen, met bijzondere ontmoetingen en een geweldig slotakkoord. Een mooie terugblik op een bijzondere dag. Luister hier naar de podcast.


MUURSCHILDERING GARDEN OF EDE

Category : Uncategorized

 

Ook tijdens een lockdown is er een recept om studenten met veel enthousiasme en creativiteit een ontwerp vast te laten leggen op een 30 meter lange muur. Een corona-proof totaalproject met visualisatie van de bijzondere kenmerken van Ede, ondersteund door gastlessen voor alle studenten over vormgeving en symboliek. Ede heeft er nu een kleurrijke ‘mural’ bij. Te zien langs de spoorweg Utrecht-Arnghem. Met dank aan Astrant Ede, sponsors en vooral alle studenten van Technova College Mediavormgeving en Christelijke Hogeschool Ede.

MachineMade maakte een ‘The Making Of’-video waarvan hier de trailer is te zien.

Garden of Ede – recept 

Hoofdgerecht
Ingrediënten:
7 dagen
1 ontwerper
1 grafisch artiest
1 graffiti artiest
12 studenten
7 docenten
1 cameraman
5 partners

Overig:
100 liter latex
2 steigers
20 kwasten
50 rollers
1 playlist

Ontwerp:
https://www.mennoanker.nl/

Video:
Chris Diepenhorst (Machine Made)

Partners:
Boels Rental
Guldie de verf en behangwinkel Ede
Gemeente Ede | Technova College Mediavormgeving | Christelijke Hogeschool Ede | Cultuur Oost

 


TOM DUMOULIN STOPT VOORLOPIG

Category : Uncategorized

Bedankt Tom Dumoulin voor alle mooie momenten en inspiratie. Hopelijk zien we je op welke manier dan ook weer terug met een grote lach op het gezicht.

Boy on the bike, what are you like
As you cycle round the town?
You’re going up, you’re going down
You’re going nowhere
It’s not as if they’re paying you
It’s not as if it’s fun
At least not anymore
When your legs are black and blue
It’s time to take a break
When your legs are black and blue
It’s time to take a holiday.

Belle and Sebastian – Fox in the Snow


FINE ART VOOR FYSIOTHERAPIE OOST

Category : Non-cycling

Voor de bevlogen opdrachtgevers van Fysiotherapie Utrecht Oost mocht ik een mooi project realiseren. Als liefhebbers van m’n serie wielerposters gaven ze opdracht voor het ontwerpen van veertien speciaal voor hen ontworpen grafische artprints met verbeelding van elementen uit hun praktijk. Dankzij het vertrouwen en de ontwerpvrijheid die ik kreeg ontstond, onder andere door toepassing van de hoofdkleur oranje, een serie die behandelkamers in twee vestigingen kleur en betekenis geeft en als geheel de corporate uitstraling van Fysiotherapie Oost volledig ondersteunt.

Zelf ook belangstelling of ideeën voor een bijzondere verbeelding van eigen vakgebied of interesse? Neem vrijblijvend contact met me op.


TOP 2000 BEKLIMMINGEN

Category : CLASSIC CLIMBING

Grand DépArt heeft dit jaar z’n eigen Top 2000. De enige echte dus. Want al zijn we met z’n allen in een soort roller coaster terecht gekomen, het hoogtepunt is binnenkort te zien op Instagram en Facebook

Eerst tellen we af van 10 naar 1. Om te beginnen met de Bielerhöhe. Een mooie klim naar 2032 meter waarvoor ik dit jaar tot nog inspiratie kon opdoen tijdens een fietsweek in Oostenrijk.

Aan de noordkant van de Bielerhöhe kronkelt de Silvretta Hochalpenstrasse zich in talloze bochten door een dicht bos omhoog. Het is drukkend warm in de zomer van 2020 als ik de col beklim. Borden langs de weg geven weinig prijs van wat te  wachten staat. De hoogte zorgt voor verkoeling en na het bos passeer je het eerste stuwmeer. Hier kun je genieten van een weids panorama en de gedachte de 2000 meter-grens te doorbreken. De enorme dam van het volgelopen stuwmeer komt dichterbij en kort daarna bereik je de top en volgt een heerlijke afdaling naar Landeck.