FIETSMAATJES EXPOSEREN

Categorie : CYCLING CHARACTERS

Van 1 mei tot 9 juli zijn er twee mooie tentoonstellingen te zien in de Utrechtse Stadsschouwburg: ‘Stadslicht & Fotografietsen’ van Kees Wennekendonk, en ‘Pedaalridders’ van Menno Anker. Beiden delen een fascinatie voor wat het wielrijden aan ideeën oplevert: bij Anker sterk gestileerde grafische beelden, bij Wennekendonk foto’s van spectaculaire en bevreemdende beelden onderweg.

Menno Anker exposeert zijn grafische werk nu in de Escherfoyer, genoemd naar de beroemde graficus M.C. Escher, terwijl Wennekendonk in de grote Zocher- en Hekmanfoyer twaalf bekende en nieuwe foto’s uit zijn series Stadslicht en Fotografietsen tentoonstelt.

In de Pedaalridders (Cycling Characters) typeert Menno Anker in een kleurrijke stijl het karakter van de sportieve fietser, die zich spiegelt naar z’n professionele idool. De serie bestaat uit 8 portretten, samengesteld uit wielergerelateerde grafische elementen en verscheen in 2017 als visual column in Wielrenblad, magazine voor de sportieve fietser. Deze tentoonstelling is te zien in de Escherfoyer, bij de Blauwe Zaal.

Van Kees Wennekendonk is onder andere ‘De Verschijning van Zeynep’, die vorig jaar in te zien was in het Centraal Museum en nu landelijk bekend is in Turkije te zien. Nieuw zijn onder andere ‘’t Hoogt’, ‘Vliegbrasem’, ‘Herenstraatfietser’ en blikvanger ‘Rog’, gefotografeerd na een fietstocht op de vrijdagmarkt op het Vredenburg. Deze bijna abstracte foto hangt nu twee bij twee meter in de Zocherfoyer. Verder zijn er een aantal spectaculaire foto’s uit zijn ‘fotografietsen’-serie te zien.

De exposities zijn vanaf 1 mei tot en met 8 juli dagelijks te bekijken in de foyers van de schouwburg (m.u.v. 16 t/m 27 mei, tijdens Spring en als foyers in gebruik zijn voor evenementen)

Meer informatie www.ssbu.nl 030-2324125


EXPOSITIE BIKEMOTION BENELUX 2018

Categorie : CLASSIC CLIMBING

Dit jaar exposeer ik mijn werk op de BikeMotion benelux. In Hal 11 is naast het Wielercafe mijn werk te zien op een lange wand. Ik zal zelf regelmatig aanwezig zijn en vertel dan graag meer over mijn posters en inspiratie. Bekijk bij de expositie de aankondiging daarvoor. En… tijdens de BikeMotion betaal je geen verzendkosten bij bestellingen op de beurs of via de website!

Plattegrond Bikemotion


POP-UP GAARD

Categorie : Uncategorized

Op 26 november is mijn werk te zien en te koop bij de Pop-up-Gaard in Utrecht. De Pop-Up Gaard is de plek waar ontwerpers hun producten zoals, keramiek, kunst, sieraden, mode, grafisch en illustratief werk presenteren en verkopen. Vanaf 13.00 uur tot einde middag ben ik aanwezig om meer over m’n werk te vertellen en kun je terecht voor bijzondere en originele cadeaus voor de feestdagen.

Pop-Up Gaard


SELECTIE POSTERS NU OOK BIJ FREEM BIKES&COFFEE

Categorie : Uncategorized

Het is goed toeven bij FREEM bikes&coffee in een fraai gedecoreerde entourage in Utrecht. Verschillende Grand DépArt-posters zijn nu bij FREEM te zien en te bestellen. Daarnaast kun je natuurlijk als vanouds goed terecht bij FREEM voor een bijzondere stadsfiets, onderhoud van je stadsBrik of kun je in alle rust nederlandse en buitenlandse fietsmagazines doornemen onder het genot van een prima bak koffie.


PECHA KUCHA NIGHT UTRECHT

Categorie : Uncategorized

Op 12 oktober stond PechaKucha Night Utrecht voor de tweede keer in het Louis Hartlooper Complex. Daar vertelde ik in 20 x 20 seconden over mijn inspiratie bij het ontwerpen van de wielerposters.

PechaKucha Night (PKN) begon ooit in Tokyo als samenzijn van architecten die hun werk aan elkaar presenteerden. Omdat architecten de eigenschap hebben urenlang door te praten over hun eigen bouwsels werd het 20×20 format bedacht: 20 slides van ieder 20 seconde. In Utrecht kon je laten verrassen door presentaties over uiteenlopende zaken als taxidermie, kweekvlees en videoprojecties op gebouwen naast tal van andere bijzondere onderwerpen. Afgesloten met een een biertje en een terugblik op de avond.


T-SHIRT IL MULINO ROSA

Categorie : Uncategorized

Tom Dumoulin! Tot nu toe moesten we het bij het mannenwielrennen doen met Jan en Joop in Spanje en Frankrijk. En dat was eigenlijk al weer een hele tijd geleden. Maar daar was Tom. En dus hebben we nu eindelijk weer een Nederlandse Grote Ronde Winnaar! Wat een heerlijke tijd om wielerfanaat te zijn.
In samenwerking met designlabel Okimono maakte ik het ontwerp voor een speciaal shirt: ‘Il Mulino Rosa’, gewoon omdat er maar één ‘Vincitore del 100º Giro d’Italia’ kan zijn en dan heb je echt wel een shirt verdient.
‘Il Mulino Rosa’ komt er in ronde en v-hals en is, zoals het hoort in dit geval, een ‘edizione limitata’, maximaal 181 (naar het rugnummer van Tom) stuks worden er gemaakt, individueel genummerd op de achterzijde. Debijna uitverkocht. Reserveer hem nu, want op = op. Toch liever een poster? Dat kan natuurlijk ook! Vanaf nu leverbaar.

Menno Anker


HEBBEDING

Categorie : Uncategorized

In de bijlage van Trouw dit weekend aandacht voor de posters in de rubriek Hebbeding. En wie wil er nou niet zo’n fraaie poster 😉

Trouw_Hebbeding


EXPOSITIE IN DE VERKADEFABRIEK

Categorie : CLASSIC CLIMBING

Van 7 april tot 8 mei exposeerde ik een selectie van de Grand DépArt wielerposters in de culturele hotspot De Verkadefabriek in Den Bosch. Daar werden op 15 en 16 april voorstellingen gegeven van de BikeWriters met twee uitverkochte voorstellingen van de Sint Willebrordsessies Vol. II, Lance, The Rise and Fall. Het werd een mooi weekend met een speciale bikeride in de omgeving van Den Bosch met leden van de Bikewriters zoals Eric Corton, Rick de Leeuw, Frank Lammers en Bert Wagendorp. De Grand DépArt zeefdrukken en kunstdrukken zorgden voor extra wielersfeer in de Verkadefabriek. Voor mij persoonlijk ook een leuk weerzien met deze prachtige culturele hotspot waarvoor ik met Anker & Strijbos de huisstijl voor ontwikkelde.

Expositie De Verkadefabriek


VIDEO MONT VENTOUX

Categorie : CLASSIC CLIMBING

Over het nieuwe ontwerp en de productie van de zeefdrukken van de Mont Ventoux maakte ik met Mooi Werk Media en de topzeefdrukkers Sjaak en Rinus van Spant Zeefdruk een video. Voor de soundtrack koos ik fragmenten uit het album Sint Willebrordsessies Vol. I van de BikeWriters en het commentaar van Gio Lippens bij de legendarische etappe van de beklimming van de Mont Ventoux in 2016. Bekijk aan de hand van de beklimming van de Ventoux hoe de zeefdruk tot stand kwam.

 


PRESENTATIE WIELERCAFÉ UTRECHT

Categorie : CLASSIC CLIMBING

De wielercafé’s van de Ronde van de Maliebaan in Utrecht zijn bekend om om hun gasten met een bijzondere kijk op het wielrennen en de gemoedelijke sfeer. Tijdens het wielercafé van vrijdag 10 maart bij CycleWorks in Utrecht ben ik een van die gasten en demonstreer ik hoe fietsen en ontwerpen samen kan gaan. Ik kies een paar posters uit de collectie en vertel hoe de berg mij inspireerde voor het ontwerp. Het publiek kan rekenen op herkenning, verrassing en bewondering.

Vanaf eind februari is een selectie tijdens het café te zien in CycleWorks en bezoekers van de avond kunnen de poster van hun favoriete berg met korting bestellen of direct in laten pakken.

Bekijk het volledige programma en bestel een kaartje voor deze leuke avond voor echte liefhebbers.

e02dff_6aed84d5e77946199de4c39ae9d5072d~mv2_d_1600_1200_s_2