EERBETOON AAN HENNIE KUIPER

Category : Uncategorized

Op 19 december 2022 vond tijdens het Wielergala in Den Bosch de uitreiking plaats van de verkiezing van de beste wielrenners van het jaar. Daarnaast werd Hennie Kuiper benoemd tot erelid van de vereniging van oud-wielrenners Club 48. In opdracht van het bestuur van Club 48 is door Menno Anker (GrandDépArt.eu) een speciale art print ontworpen om de bijzondere carrière van Hennie te verbeelden. In het ontwerp zijn alle successen van Kuiper in een ‘hoogteprofiel’ vermeld en vormen symbolen voor die hoogtepunten tezamen de kaart van Nederland. 

De symbolen van deze wedstrijden zoals de nationale truien, vlaggen en andere kenmerkende vormen bovendien samen de landkaart van Nederland.

Hiermee is op kleurrijke wijze het grote belang van Hennie Kuiper voor Nederland als bevlogen wielrenner, als wilskrachtig en aimabel ambassadeur voor de wielersport (in zijn rol als ploegleider, bondscoach, coach voor Alpe d’ Huzes deelnemers, gastheer en inspirator tot actief en betrokken lid van Club 48) in beeld gebracht. 

Chronologisch zien we als een soort legenda van de grote afbeelding de belangrijkste successen van 1972-1985. Zoals het winnen van de gouden medaille bij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in 1972, de verschillende nationale titels, etappes in de Ronde van Zwitserland,

Ronde vanSpanje enRonde vanFrankrijk en ereplaatsen en eindoverwinningen in de Ronde van Frankrijk en Ronde van Zwitserland. Natuurlijk ontbreken de winst in de klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, Ronde van Lombardije, Parijs – Roubaix en Milaan – San Remo en het WK Wielrennen in 1975 niet.

Het kunstwerk is eenmalig in 13 kleuren als giclee geprint op 300 grams Hahnemuhle Photorag smooth 100% katoen.

© Menno Anker / GrandDépArt.eu


SHARE :