MUURSCHILDERING EN ZEEFDRUK RIETVELO

Category : Uncategorized

Rietvelo mural

Ter gelegenheid van de Tour de France hebben ontwerper Menno Anker en studenten van de Nimeto een muurschildering gemaakt direct aan het parcours van de eerste twee etappes van de Tour de France. De muurschildering is een ode aan de Utrechtse architect en meubelmaker Gerrit Rietveld en onderdeel van het project ‘Painting the Town’. Een kleurrijke wielrenner koerst vanaf het Joke Smitplein richting binnenstad. Anker koos Rietveld en Bart van der Leck van kunststroming De Stijl als inspiratie voor zijn ontwerp. De muurschildering blijft na de Tour een kleurrijke aanwinst voor de stad.

Painting the Town
Het project ‘Painting the Town’ is een samenwerking tussen MBO-vakschool Nimeto Utrecht en de Gemeente Utrecht met muurschilderingen van drie Utrechtse kunstenaars: Job, Joris en Marieke, Menno Anker en Lotte van Laatum. De muurschilderingen hebben als thema Grand Départ, Tour de France Utrecht 2015. Dit historische evenement zal als levende herinnering in moderne muurschilderingen worden uitgevoerd.

Onthulling
De onthulling van de drie kunstwerken vond plaats tijdens de Culturele Zondag op 21 juni 2015.

Van het muurontwerp ‘Rietvelo’ is vanaf begin april een speciale zeefdruk te koop op deze site en in de museumwinkel van het Centraal Museum.

dsc9817
Foto: Nimeto Utrecht

Rietvelo in de steigers
Foto: Nimeto Utrecht

Summary:
Mural designed by Menno Anker situated along the route of the first two stages of the Tour de France 2015 in Utrecht. The design is an honour to the artist Gerrit Rietveld who lived and worked in Utrecht.


SHARE :