facebook twitter instagram 
Logo Grand DepArt 2020 Giro rood
IMG_6249

GIRO(S)PRINTS

Gedurende de Giro d’Italia zijn tot en met de beslissende tijdrit op zondag 30 mei mijn artprints in de straten van van Utrecht te zien. Een mooie samenwerking met De Fietskoerier Utrecht. Meer dan 20 werken sieren de tassen van deze snelle jongens en meiden. Een unieke op fietssnelheid door de stad bewegende expositie.

In de collectie zijn hoogtepunten van de Giro van dit jaar opgenomen die ook in deze nieuwsbrief te zien zijn naast tal van andere Italiaanse cols. Beklimmingen die ik zelf fietste en me inspireerden voor de minimalistische grafische weergave van de karakteristiek van de klim. Natuurlijk in de collectie ook verbeeldingen van Utrecht als Grand DépArt van de grote rondes.
Let op straat op de fietskoeriers komende weken en spot de bijzondere wielerposters in de stad met Giro-historie!
Foto Hannie Wilshaus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NIEUW IN DE COLLECTIE!

Passo Giau

De Passo Giau is een van de schitterende beklimmingen in de Italiaans Dolomieten en een regelmatige terugkerende klim in de Giro d’Italia. 16 Kilometer stijgt de weg geleidelijk naar de top. Vanuit het noorden begint de weg in Cortina d'Ampezzo, de grootste plaats in de Dolomieten. De eerste kilometers gaan in de richting van de Falzaregopas met mooi zicht op de berggroep van de Monte Cristallo in het oosten. De brede weg naar de top stijgt licht door de dichte bossen van het onbewoonde Val Costeana. Enkele kilometers voor de top na het passeren van de boomgrens ontvouwt zich een geweldig panorama.
De pashoogte van de Giau wordt gedomineerd door de in groene weiden oprijzende Nuvolau (2574 m). Bij het restaurant en een kleine kapel is het heerlijk rusten na de zware inspanning.
Passo Giau_V02_POSTER_MOCKUP_02

Monte Zoncolan

Een beest. De weg naar de hel. Een monsterlijke berg. Volgens veel Italianen is de beklimming van de Monte Zoncolan de allerzwaarste berg, die ooit in een Grote Wielerronde is opgenomen. De renners klimmen zaterdag in de Giro d'Italia 13 kilometer, met steile stukken van zelfs 20 procent. Achter deze cijfers schuilt een inspanning waarvan sommige liefhebbers zeggen dat het geen fietsen meer is. Meestal zijn dit natuurlijk mensen die zelf de berg niet hebben beklommen. Ik beklom de Zoncolan een paar jaar geleden vanaf de westkant en liet me inspireren door de twee smalle tunneltjes waarachter het licht naar de top gloorde. Eindelijk boven!
image

Passo Pordoi

De Passo Pordoi is een van de beroemde beklimmingen in de ronde om het Sella Massief. De wielrenner die deze ronde fietst passeert vier cols op een afstand van ongeveer 55 kilometer rond het hooggelegen plateau in een overweldigend landschap. Bij de Pordoi is de neiging groot om je met de kabelbaan naar het plateau hoog boven de col te laten brengen maar een echte wielrenner kiest natuurlijk voor het overwinnen van de zwaartekracht door eigen fysieke inspanning.
Pordoi_M Poster Mockup - Palm Tree Interior 9X16 2

Voetbal? Jazeker, voetbal

Voor de wielrenners die ooit gevoetbald hebben. Of gekeken. ‘Remember ‘88’. Bij de EK in ‘88 werden goals en doelsituaties nog niet tot in detail geanalyseerd door studiogasten en de VAR. We lieten ons gewoon verwonderen en in verrukking brengen door de voorzet van Arnold Mühren die hoog over het strafschopgebied van de Russen zeilde en de magistrale volley van ‘onze’ Marco. Een finale als een droom. Toch na 33 jaar maar even gekeken hoe deze wondergoal tot stand kwam. Voor Okimono analyseerde ik de veldbezetting, looplijnen en rotaties van de bal. ‘Ooh wat een goal! Wat een schitterend doelpunt zeg’ becommentarieerde Theo Reitsma. Dit shirt bewijst na gedegen onderzoek dat het echt geen deep-fake was.
Check dit Oranjeshirt in uit- en thuisversie en vele andere bijzondere draagbare ontwerpen bij Okimono.nl
Remember 88
Waarom deze nieuwsbrief?
Met de nieuwsbrief hou ik je graag op de hoogte van nieuwe uitgaven en activiteiten.
Je ontvangt deze nieuwsbrief die maximaal 4 x per jaar verschijnt omdat je contact hebt gehad met Grand DépArt Cycling posters. Stel je toezending niet op prijs? Geen probleem. Meld je s.v.p af met onderstaande link 'opzeggen'.
facebook twitter instagram 
MailPoet